LeaVe yOuR LiNk... I wiLL fOllOw yOu... I wiLL reVieW yOuR bLOg...

uPdatE on My cuTe LiL' Pets

Sunday, February 6, 2011

Hello my fellow geng!! Amacam cuti panjang, pegi mana korunk?? Beraya sakan jugak ke? Hehehe.. Banyak yang ambil kesempatan cuti panjang ni balik kampung, cuti2 Malaysia dan macam2 aktiviti la.. Macam mummy fara, time ni la nak kemas2 bilik yang dah berabuk dan bersepah, rearrange balik kedudukan perabot, bawa anak2 gi lepak2 kat mall, etc.. Ingatkan nak cat bilik tapi, tak kesampaian lagi.. nanti la, bila dah cat biliknya nanti mummy fara akan letak dalam blog nie ek..

Ok, actually mummy fara nak cerita sikit pasal anak2 kecil mummy yang cumel2 tu, sapa lagi kalau bukan 2 ekor hamster dan seekor kura2 kecil.. Tapi sedih sikit pasal kura2 kecil tu mati 3 minggu lepas.. meraung jugak la anak mummy fara yang sulung tu sebab binatang kesayangan dia mati mengejut plak.. Sebagai ganti hari tu jugak mummy fara beli yang baru sekali dengan akuarium dia yang besar sikit dari biasa.. Kali ni mummy beli sepasang.. Seronok giler dia dapat kura2 baru.. Mummy cakap kat dia, ni hadiah harijadi dari mummy..
Pasal 2 ekor hamster cumel mummy fara plak, 2 ekor tu semakin hari semakin gebu dan cumel.. telatah mereka pun sangat menghiburkan.. Sebelum pergi kerja, balik dari kerja, sebelum makan, sebelum tido mesti tengok mereka dulu.. Dah 3 bulan mereka bersama kami dirumah ni.. Macam2 ragam betul la mereka tunjukkan.. seronok sangat.. Setiap hujung minggu, mummy fara akan bawa mereka bermain dia halaman rumah.. Atleast mereka dapat memijak tanah la.. ni tak asyik berkurung dalam cage, sure mereka boring kan.. Tapi mereka ni tak lari kalau kita letak dia kat atas tanah tu, tapi kene pantau la jangan biarkan macam tu aje.. Tak pasal2 kene ngap dengan sang kucing pulak.. naya je.. hehehe..
Orait, sampai disini aje.. Esok nak keje, kalau mummy fara free esok mummy fara update entry lagi okay.. Banyak ni nak buat entry yang dah terbengkalai.. hehehe.. Okay.. Selamat Malam...
Dan selamat bekerja!! Tata Titi Tutu..

3 comments:

||aLeaSaRa|| on February 7, 2011 at 12:50 AM said...

yuhuu gd mng sis!smlm aku tgh drive pelik tgk keta kat depan mcm elak something,tau jelah keta tgh laju2 kat blkg.ingatkan lubang ke apa ke.rupa2nya seekor kura2 sedang elok je lintas highway!terekjut aku nasib baik mmg dah ready,drive slow je.ntah apalah nsb kura2 tu dtg dari mana ntah.

mama zakuan on February 7, 2011 at 8:01 AM said...

rajin sungguh ek ...mama ada kucing je...anak dia dah ada lima ekor...zakuan memang suka kucing...

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on February 7, 2011 at 9:59 AM said...

uiks!! mana plak pegi gambar dalam entry ni.. waaa.. dah hilang la pulak.. huhuhuhu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada