LeaVe yOuR LiNk... I wiLL fOllOw yOu... I wiLL reVieW yOuR bLOg...

tuToRiaL: iCoN cuTe kat PoSt

Thursday, December 2, 2010

Perasan tak sekarang kita ada icon cute sangat kat post2 kita.. itu namanyer "EMOTICON".. Penat jugak la mencarinya.. last2 kita tanya adik kita mcm mana nak buat.. tapi dia ni kedekut skit, dia cuma bagi skit jew yang lain kita pandai2 la.. huk3

Ok kalau nak tahu jom follow tutorial kat bawah tu ek >>>
Tapi sebelum tu korunk kena guna Mozilla Firefox tau sebab kalau tak memang sia2 jew korunk buat


oneso bila korunk dah ada Mozilla Firefox terus ke site ni https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/748/

twoafter that click butang "Add to Firefox" then dia akan automatic install, pastu jangan lupa restart your computer tau

tigaafter restart pegi plak ke site ni http://userscripts.org/ (site ni utk korunk install site2 emoticon) senang jew nak cari, gi kat search box then type "emoticon" but make sure emoticon blogger sahaja yer, yang lain takut tak leh guna

fourclick link emoticon yang anda suka pastu click "install"

IMPORTANT!!! IMPORTANT!!!
Make sure you all guna "old editor" diblogger, kalau tak benda ni semua tak jadi okay.. Meh tengok mcm mana nak tukar ke "old editor"

Blogger > Settings > Global Settings > Click Button Old Editor > Save

Untuk pengetahuan korang, kalau saya lah kan.. bila nak buat post saya akan tukar ke old editor dulu, then bila segalanya dah siap, saya akan tukar semula ke "updated editor recommended" ikut korang la nak buat mcm mana...






2 comments:

Sofia Aimd on December 4, 2010 at 1:33 AM said...

Ala, guna google chrome tak bole? huhu.

Tutor tab menu, ciap!! Sila datang blog saye ;)

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on December 5, 2010 at 10:11 AM said...

thank you sofia.. nanti akak try wat..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada