LeaVe yOuR LiNk... I wiLL fOllOw yOu... I wiLL reVieW yOuR bLOg...

LayaNzzz ceRekaRamA - cIntA bUta

Sunday, January 9, 2011

 CINTA BUTA mengisahkan seorang gadis bertubuh saiz XXL yang bekerja sebagai tukang masak di sebuah restoran mewah di Kuala Lumpur. Fara Diba sering dipandang sinis oleh masyarakat. Semuanya berubah selepas pertemuan Fara Diba dengan seorang peguam, Ahmad Dhani. Dhani menggemari makanan masakan Fara Diba iaitu masak lemak jantung pisang, pun begitu Dhani tidak dapat melihat Fara Diba kerana cacat penglihatan. 
 
 
Untuk menguji sejauh mana kesetiaan dan keihlasan cinta Fara Diba, Ahmad Dhani telah mengarahkan Ahmad Fairus iaitu abg kembarnya untuk menilai ketelusan Fara Diba setelah dia tidak buta. Tapi Fara Diba yang terlalu merendah diri dengan keupayaan dirinya yang gemuk telah menyuruh Shima (rakannya) untuk menjadi dirinya. Tapi apa yang dirancang tidak menjadi seperti yang disangkakan kerana Shima sendiri telah jatuh hati kepada Ahmad Dhani, sehingga membuatkan perhubungan persahabatan antara Shima dan Fara Diba berantakan. 

Akhirnya Ahmad Dhani mengetahui cerita sebenar dan menerima Fara Diba seadanya, namun ibu Ahmad Dani pula menghalang kerana Fara Diba gemuk. Namun kisah silam ibunya yang pernah gemuk telah membuatkan hati si ibu beralah untuk tidak memperlekehkan Fara Diba.

Ahmad Dhani bertunang juga dengan Fara Diba dan akhirnya membuat pembedahan mata.
 
Senarai Pelakon Cinta Buta. 
 
Suhaida, Fikri Bakar, Syanie, Amanda Misbun, Hairie Othman, Abby Abadi. 


Cerita ni memang best. Sape tengok tadi, angkat kaki!! ngeeee!! Sape tengok citer ni jom komen sikit.. Apa pendapat korang pasal citer ni ek.. 
 
Nama first sama plak ngan mummy fara.. tembun & gebu pun mcm mummy fara jugak.. bila mak si dhani tu kata fara diba gemuk, mummy fara pun terasa tau.. huhuhu.. apa!! ingat org yang tembun dan gebu ni tak leh bercinta ke? tak baik tau, org mcm tu ada hati dan perasaan jugak okay.. 
 
Okay la, mummy nak korung komen ek.. kalau mummy komen lebih2 nanti ter"emo" plak.. hahaha.. okay guys, selamat berehat dihujung minggu..
 
Jom layan Sountrack Cinta Buta..
 
CINTA ITU BUTA
 
Salahkah bila aku mencintaimu
Dan berharap engkau ‘kan jadi milikku
Walau banyak yang bilang kau tak pantas untukku

Sayang ku mohon jangan tolak cintaku
Jiwa ragaku ini hanya untukkmu
Aku rela berkorban demi cintamu itu

Biarlah orang berkata apa
Manusia tiada yang sempurna
Ku terima kau apa adanya
Yang penting aku bahagia

Manusia tiada yang sempurna
Ku terima kau apa adanya
Yang penting aku bahagia
Sayang.. cinta itu buta

3 comments:

||aLeaSaRa|| on January 9, 2011 at 1:08 AM said...

yuhuu gd morning my lovely fren..ngee...kite kena snap foto barulah ..candid btl foto kat bwh tu he3...woittt...aku publish je tgk2 kau pun sama.tulah sehati sejiwa..publish entri pun serentak he3.....

Shaofie on January 9, 2011 at 1:21 AM said...

jemput join segmen. mudah je.

http://shaofie.blogspot.com/2011/01/segmen-blog-aku-bukan-privasi-lagi-jom.html

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on January 10, 2011 at 2:57 PM said...

hi shaofie.. thanks sebab jemput join segmen tu.. insya'allah saya akan cari masa untuk menyertai segmen tu yer..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada