LeaVe yOuR LiNk... I wiLL fOllOw yOu... I wiLL reVieW yOuR bLOg...

LoVe LiVe LiFe gReEn: eaRth, YeS wE cAre

Monday, January 10, 2011

Selamat pagi semua.. Pagi2 macam ni tetiba plak nak buat entry, tapi pasal Campaign.. Hari Jumaat hari tu BW kat blog The Pot Pet King sebab dia tinggalkan jejak kat Shoutbox suruh kita join Campaign yang dia buat.. Ingat nak buat pagi Sabtu tapi kita busy plak ngan mengemas bila aka berpindah dari bilik bawah ke atas.. Ni baru la ada masa nak buat entry untuk Campaign ni.. 

Bagus betul la buat Campaign macam ni.. Kempen kesedaran buat semua warga Dunia.. Okay, jom kita support Campaign ni beramai-ramai.. the more the merrier..


Sekarang ni macam2 kempen telah dijalankan.. Salah satu daripadanya nya adalah...

 Reduce 
  1. paper is made from trees -  use less
  2. get a re-usable shopping bag 
  3. reducing fossil fuel consumption is fundimental to a smooth transition to new fuel
Reuse 
  1. never buy another notepad - cut up all the junk mail & use the blank side
  2. use rechargeable batteries always - helps reduce the toxins produce in the products
Recycle
  1. try to buy paper products that have high recycled fibre content and less bleaching
  2. recycle all possible materials that pass through your house - encourage recycling at your work
  3. capture the rainwater that falls freely from the sky - water your lawn and garden with it

Travel less and travel more carbon footprint friendly.

  • Car share to work, or for the kids school run
  • Use the bus or a train rather than your car
  • For short journeys either walk or cycle
  • Try to reduce the number of flights you take
  • See if your employer will allow you to work from home one day a week
  • Next time you replace your car - check out diesel engines. With one of these you can even make your own Biodiesel fuel
  • When staying in a hotel - turn the lights and air-conditioning off when you leave your hotel room, and ask for your room towels to be washed every other day, rather than every day


LET'S SAVE OUR PLANET

Nak Tag:
QQ
mr. shari
ekin_ashikin



    4 comments:

    Mr. BLB on January 10, 2011 at 10:43 AM said...

    wow bangga kena Tag oleh cute mummy fara, mcm tak percaya je ;)
    insyaAllah tag akan di jwb seberapa cepat yg mungkin..
    lets support da campaign! hehe

    ❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on January 10, 2011 at 11:40 AM said...

    hehehe... nape tak percaya ke? :-) jom ramai2 support this campaign ek..

    cikpuanhady on January 10, 2011 at 7:47 PM said...

    wow..menarik nih..baguskan ada jugak yang prihatin..nanti nak buat jugaklah..

    Jom skodeng :Notre Belle Histoire

    ||aLeaSaRa|| on January 10, 2011 at 10:26 PM said...

    yuhuu lama tak dgr citer.weih jom join ni aku tag tau http://born2touchurheart.blogspot.com/2011/01/bloglist-istimewa-untuk-blogger-baru.html

    Post a Comment

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     

    Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
    Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada