LeaVe yOuR LiNk... I wiLL fOllOw yOu... I wiLL reVieW yOuR bLOg...

maCam tU pUn bOLeh ke?

Tuesday, January 11, 2011

Mummy fara nak citer sikit ni pasal bab berpakaian.. Actually semalam nak buat tapi terlupa. Semalam, mummy fara pergi jemput anak2 mummy kat sekolah.. Macam biasa la, bermacam ragam dan pelbagai fesyen ibu bapa menunggu anak2 habis sekolah.. Tapi ada seorang wanita ni yang menarik perhatian mummy fara dan kakak.. Memang sangat menyakitkan mata.. Kalau tak caya cuba korang tengok kat gambar dibawah...


Korang nampak tak apa yang mummy fara nampak.. Patutkah dia berpakaian begitu? Owh tidak!! Kalau korung tengok dekat2 depan mata sure korang pun akan pandang berkali2.. Mummy bukan nak kutuk cara dia berpakaian tapi apa yang dia pakai tu tak menampakkan imej muslimah.. Pakai tudung tapi atas ketat, bawah ketat, nampak segala2 bonjolan yang tak sepatutnya nampak.. (maaf la ek terkasar sikit bahasa) Mummy yang tengok pun malu okay... Apa pendapat korung pulak ek..

Mummy minta maaf kalau apa yang mummy tulis ada terkasar dan mungkin ada yang tersinggung.. Ya, mummy sendiri masih free hair dan mummy sendiri tak pakai macam tu walaupun free hair, but mummy cuma nak kongsi pendapat, kenapa sekarang ramai yang bertudung tapi tak kena pada caranya.. Pakai tudung untuk cantik atau untuk menutup aurat atau saje suka suki bertudung (orang kata, asal boleh aje sebab bukan atas kerelaan hati)? 

Hah!! apa lagi, sila la komen ye kengkawan...



3 comments:

aLL abOut famiLy on January 11, 2011 at 2:39 PM said...

ermm..kadang2 laila pun ade jumpe yg begitu..tapi tak tau nak komen macam mane..nanti dwg kate tu hak dwg untuk berpakaian plak..nak2 lagi laila tak bertudung kan~...

mary ann ;) on January 11, 2011 at 2:46 PM said...

saya dah banyak kali nampak orang pakai mcmnie..
ada sekali tu, budak perempuan tu pakai legging and t-shirt but bertudung. tapi yang jadi masalhnya, baju dia tu tak labuh n tak tutup punggung. plus, bdn dia gempal..

sekali tengok da macam org kat atas nie dah. ;)

sy tak suka tgk org bertudung pakai baju lengan pendek..taktau kenapa..hehehe

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on January 11, 2011 at 4:02 PM said...

laila & mary ann - itu la pasal. memang dah banyak kita nampak orang mcm tu. Ada sekali dulu fara nampak kat satu negeri ni, budak perempuan pakai tudung, jeans ketat, berjaket, tapi baju kat dalam tu nampak pusat (Hanging).. Ya Allah.. terkejut beruk fara dibuatnya..

sama la kita mary ann.. pakai tudung tapi baju lengan pendek, kadang2 boleh nampak perut.. aiya!! apa sudah jadi.. huhuhu..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada