LeaVe yOuR LiNk... I wiLL fOllOw yOu... I wiLL reVieW yOuR bLOg...

Wow!! Ibu Lahirkan Bayi 5.98kg..

Monday, February 14, 2011

Seorang ibu melahirkan bayi gergasi seberat 5.98 kilogram (kg) di sebuah hospital di Methuen, Amerika Syarikat. Proses melahirkan bayi itu oleh ibunya, Amanda Byron, 21, dilaporkan berlaku selama 10 minit.

Amanda sudah diberitahu bahawa dia akan melahirkan bayi gergasi sebelum kelahiran tersebut berdasarkan ujian imbasan.

Namun, apabila bayi tersebut selamat dilahirkan, ramai yang terkejut termasuk doktor kerana mereka tidak menyangka cahaya mata pertamanya itu terlalu besar.

Seorang doktor yang menyambut kelahiran bayi itu memberitahu Amanda bahawa dia mahu merakamkan gambar anaknya selepas melihatnya terlalu besar.
Bayi itu yang diberi nama Jonathan Patrick tidak menghidap sebarang penyakit walaupun tubuhnya besar.


Untuk rekod, menurut Guinness Book of World Records, bayi terberat di dunia dilahirkan pada 1879 dengan berat 10.48kg yang meninggal dunia 11 jam selepas dilahirkan. 

Pssttt.. Kusss semangat baby ni.. geramnyerr!!! Comel pulak tu.. hehehe..

Kredit info & foto: Billy Info

3 comments:

Rina AVAIL a.k.a cik betty on February 14, 2011 at 5:38 PM said...

amboii..ape mak dia mkn ms pregnant yer..lahir² dah obesiti..

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on February 14, 2011 at 5:51 PM said...

itu la pasal.. sure perut dia besarkan masa mengandung.. tak dapat nak bayangkan..

Mama Kembar 3 on February 25, 2011 at 2:31 PM said...

uishhh besar betul tuh... bb umur sebulan pun kalah hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada