LeaVe yOuR LiNk... I wiLL fOllOw yOu... I wiLL reVieW yOuR bLOg...

TRAGEDI CUTI HUJUNG MINGGU..

Tuesday, May 3, 2011

Salam 1 Malaysia blogger2 semua. Maaf lah dah bersawang blog mummy fara ni tanpa entry2 terkini. Sorry sangat2 mummy fara terlalu busy. Memandangkan boss hari ni tak de mummy fara curi2 masa sikit utk update blog yang dah bersawang ni.. hahaha..


So, 3 hari cuti korang buat apa ek? Mummy fara bawa anak2 gi Sunway Lagoon. Dah lama jugak plan nak bawa budak2 tu gi sana, akhirnya tercapai jugak la. Bukan kami anak beranak aje yang pergi, mummy fara ajak cousin2 dan kakak mummy jugak.. Baru la meriah, iye tak.. 











Seronok memang seronok, tapi dalam keseronokkan kita orang kat Sunway Lagoon, ada plak manusia setan memasuki rumah rumah kami pada hari itu. Kebetulan our parents pun keluar hari sabtu itu ke rumah pakcik di Shah Alam. So rumah memang tak de orang langsung la. Bila my parents balik rumah, tengok pagar ternganga luuas, pintu rumah pun ternganga luas. Sah, ada yang tak kene. Mereka terus masuk rumah dan dapati rumah telah dimasuki pencuri. Yang geram sangat tu, habis kereta pun dia kebas jugak!! Memang cilake betul la pencuri tu!! Dari keadaan rumah masa tu, kita tahu yang pencuri tu memang bermaharajalela dalam rumah tu.. Habis semua barang2 dia mengusai, dan habis dia alih2 semua barang dalam rumah tu.. 

Selain kereta, barang2 yang mereka ambil seperti TV, Laptop, Jam, Duit tabung anak, duit2 syiling yang disimpan, cincin, gelang, hp, kerongsang dan macam2 la..

Yang bestnya, dia orang ni mencuri pagi2 buta. Tak takut plak orang keliling nampak.. Haish!! Giler betul la dia orang ni.. Memang aku sumpah la dia orang ni.. Isk!! Gerammmmm!!!!
Nak bagi tahu kalau ada sape2 ada ternampak atau terjumpa atau apa2 la pasal kereta kami tu tolong inform kat balai polis yang berdekatan yer atau balai polis daerah seremban.

Jenis Kereta - Suzuki Jeep
No plate - JR 30

Nanti kalau ada gambar kereta tu mummy fara scan dan masukkan kat sini yer.

Thank you...

4 comments:

||aLeaSaRa|| on May 3, 2011 at 11:50 AM said...

YA ALLAH SGGH KE NI FARRA??SIOT BETULLAH.TAPI TULAH UMAH KORANG CORNER LOT SO MMG APA2 BERLAKU JIRAN TAK PERASAN.KESIANNYA KRG...HUHU...

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on May 3, 2011 at 12:15 PM said...

memang betul nora.. dah nak buat macam mana, orang lalu lalang kat situ pun bukan nye tau ada pencuri yang panjat rumah..

mama zakuan on May 3, 2011 at 3:20 PM said...

kurang ajar punye pencuri...undang-undang malaysia kena ketat lagi ni...

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on May 3, 2011 at 3:55 PM said...

huhuhu.. ketat macam mana pun dia orang masih boleh mencuri.. waaa!!!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada