LeaVe yOuR LiNk... I wiLL fOllOw yOu... I wiLL reVieW yOuR bLOg...

SeGmeN jOm beRkeNaLan

Wednesday, December 22, 2010

Bismillahirahmanirahim...

Selamat pagi semua warga Bloggers.. Mummy Fara ditag lagi oleh my BFF (Aleasara) untuk join Segmen Jom Berkenalan oleh Loqman Hakim. Very interesting and mummy fara tak teragak2 untuk join. Iyer la, bila kita join Segemn ni kita boleh kenal ramai bloggers.. Ok jom kita jawab soalan2 yang diberikan.

Apakah status anda:  

Mmm.. (tarikh nafas panjang jap, hehehe) Telah berkahwin selama 10 tahun tetapi telah berpisah dengan suami sejak 3 tahun lalu. Suami telah meninggalkan kami selama 3 tahun tanpa sebarang sebab, tanpa khabar berita dan tanpa sebarang nafkah. Bulan lepas suami tetiba muncul untuk bersama kembali (aik!! suka suki tinggalkan kami, suka suki jugak nak datang balik. ingat kita ni apa agaknya!!) Mummy fara telah failkan kes penceraian dan akan dibicarakan pada 31 Dec 2010 ni. Wish me luck ye.

Ceritakan tentang diri anda: 
  • Dilahirkan di Johor Bahru dan dibesarkan diSeremban. 
  • Anak ke 3 dari 4 orang adik beradik, mummy fara ada 1 abang, 1 kakak dan 1 adik lelaki. 
  • Mummy fara mempunyai 2 orang anak perempuan.  
  • Sek Keb Ampangan Seremban (1985 - 1990)
  • Sek Men King George V Seremban (1991 - 1995)
  • Further study at Kolej Bandar Utama, mengambil jurusan Foundation in Computer Studies tetapi hanya mampu belajar separuh jalan sebab tak boleh nak cope (mana tak nya, bukan nye minat pun computer science ni ambil pun sebab masa tu tengah famous jurusan CS). Kalau blogger semua nak tahu kat situ la mummy fara kenal BFF mummy fara (Aleasara) dan menjadi kawan baik sampai sekarang. 
  • Sambung belajar di Sunway College dan mengambil course Business Admin. Sebenarnya minat mummy fara lebih kepada interior design, architecture or any course yang design2 ni la, tapi entah la mummy rasa macam tak de confident nak ambil couse tu.  
  • Bekerja sebagai Executive Secretary kepada CEO di KL Airport Services KLIA. Baru bekerja disini tak sampai 3 bulan. Sebelum ni mummy pernah bekerja di Captivate Sdn Bhd sebagai Admin Asst, Tiara Beach Resort PD sebagai HR Officer, BW Marina Island Pangkor sebagai GM's Secretary cum Business Centre dan Amansari Management Hotel JB sebagai GM's Executive Secretary.
Ceritakan tentang blog anda: 
  • Banyak cerita tentang kehidupan dan suka duka perjalanan hidup mummy fara bersama 2 anak2.
  • Serba sedikit tentang hal2 artis dan hal ehwal semasa.
  • Ingin berkongsi pengalaman tentang kehidupan dan perjalanan hidup sebagai ibu tunggal/bapa tunggal.
Apa pandangan anda tentang dunia blog:
  • Dunia blog ni ada pro and con. Terpulang la pada diri masing2 untuk menilaikan nya.
  • Tempat sesetengah orang meluahkan perasaan
  • Dapat berkenalan dengan ramai kawan.
 Nasihat anda pada rakan2 yang baru nak wat blog:
  • Nak buat blog boleh tapi biarlah yang elok sikit ek, jangan tulis yang bukan2 plak
  • Kena rajin update sebab ramai blogger2 diluar sana nak baca apa yang terdapat dalam blog anda
Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda: 
 
Mungkin tak ramai yang berkongsi suka duka dan pengalaman sebagai seorang ibu tunggal didalam blog. Kalau ada pun tak ramai kot. Tapi harapan dapat jumpa bloggers yang senasib dengan saya supaya boleh berkongsi pengalaman dan pendapat.

Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog:

Selagi termampu dan diizinkan Tuhan, mummy fara akan terus menulis. Impian ingin mengeratkan perhubungan dengan blogger2 terutama yang mempunyai pengalaman seperti saya dan sesiapa sahaja yang ingin berkongsi suka dan duka.

Fuhhhh!!! Lega rasanya.. Betul2 berhempas pulas memikirkan apa yang nak ditulis.. Hehehe.. Tapi good for my left brain (pinjam ayat ni dari Ayuni

TagS:-

Pada kengkawan yang belum join meh la cepat. Tarikh tutup 13 January 2011.



6 comments:

mary ann ;) on December 22, 2010 at 12:56 PM said...

awk seorang ibu yg cute lah..hehehe

selamat berkenalan ya. follow sini ;)

nAs; The best in ME on December 22, 2010 at 1:01 PM said...

Saya fOllOw cute mummy Fara ^_^.

Harap cute mummy Fara will fOllOw saya balik hehe.

Syafiq Rosli on December 22, 2010 at 1:10 PM said...

all da best

||aLeaSaRa|| on December 22, 2010 at 3:18 PM said...

tq dear.sayang kat kau huhu!

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on December 22, 2010 at 3:23 PM said...

sayang kat ko jugak.. yeeeaahhhaa!!

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on December 22, 2010 at 3:27 PM said...

mummy fara dah follow you oulss semua.. terima kasih yer..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada