LeaVe yOuR LiNk... I wiLL fOllOw yOu... I wiLL reVieW yOuR bLOg...

Waaaa!!! Di SenGat LebaH LaGi...

Wednesday, December 22, 2010

Foto from Mr. Google
Semalam mummy fara kena sengatan lebah lagi. Dah dua kali kena ni, hari tu kena lengan belah kanan semalam plak lengan belah kiri plak.. Aduh!! seksanya.. Bukan seksa sakit ke apa, tapi lepas beberapa jam tempat sengat tu jadi bengkak dan gatal. Gatal biasa macam nyamuk gigit tak pe lagi, ni gatal merenyam sangat2.. Huhuhu.. Hari ni kira ok la bengkak dah surut cuma gatal je la.. Argh!! siksa..

Tak leh jadi ni, hujung minggu ni nak kena hapuskan lebah2 kat belakang rumah tu. Tapi macam mana ek, ada tak blogger2 yang tahu macam mana nak hapuskan lebah2 tu.. Lebah2 ni duk dalam drawer almari yang berada dibelakang rumah.. Rasa macam susah je nak hapuskan.. Kalau ada yang tahu tolong comment di ruangan comment saya yer..

Psstt.. Kalau kita kena sengat dgn lebah, cepat-cepat buang ekor dia yang melekat kat kita tuh sebab ekor tuh memberi rangsangan bau kepada lebah-lebah yang lain utk menyengat kita. Jadi kalau ekor tuh masih melekat kat badan kita, itu merupakan satu penanda kepada lebah-lebah yang lain tuh utk terus menyerang kita.


4 comments:

||aLeaSaRa|| on December 22, 2010 at 3:14 PM said...

loh...kena sgt lg kwn aku ni.Dulu kt lanjut kitorang panggil JPA 3,diorang selalu tlg time ada ular ke,lebah/tebuan ke.trylah call.

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on December 22, 2010 at 3:22 PM said...

dah nak kena wat macam mana? lebah tu suka aku kot.. hahahaha.. hah!! betul jugak ek.. nanti aku try cakap ngan daddy aku..

Cik Tom on December 23, 2010 at 12:29 AM said...

cik tom xberapa pasti..tp rsnya kalau nak halau cuba bakar something bagi berasap kat tempat tebuan tue tinggal..

❦ CuTe MuMmY FaRa ❦ on December 23, 2010 at 9:20 AM said...

mmm.. boleh jugak cuba macam tu.. thanks yer cik tom..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Copyright © 2009 Grunge Girl Blogger Template Designed by Ipietoon Blogger Template
Girl Vector Copyrighted to Dapino Colada